Otimo
300 block till förskola

300 block till förskola


I samband med att vi på Otimo, tillsammans med reklambyrån Kreation gjorde om vår logotyp och grafiska profil upptäckte vi att vi hade över 300 linjerade A5 block...

Helene Törnqvist tar glatt emot 300 linjerade block av Sara Cak på Otimo.
Helene Törnqvist tar glatt emot 300 linjerade block av Sara Cak på Otimo.

I samband med att vi på Otimo, tillsammans med reklambyrån Kreation gjorde om vår logotyp och grafiska profil upptäckte vi att vi hade över 300 linjerade A5 block med gamla logotypen. Vår medarbetare, Sara Cak kom på den briljanta idén att skänka blocken till någon förskola.

Sara Cak inleder med att säga:
– Det är en del av vår miljöpolicy att inte slänga fullt fungerande material oavsett om det är block, pennor eller äldre servrar. Vi försöker använda vårt material tills det är förbrukat. Jag har själv haft barn i förskolan, så jag vet hur uppskattat det kan vara att få överblivet kontorsmaterial.

Vi mejlade Helene Törnqvist och Therese Boberg på förskolan Smedjan i Lindsdal utanför Kalmar och frågade om de skulle vara intresserade av att ta över våra gamla block. De blev mycket glada över förfrågan, så vi samlade ihop våra block och åkte ut till dem.

– Vi blev mycket glada över förfrågan då vi dagen innan suttit och diskuterat behovet av linjerade block till våra barn. Men i och med att vi har så begränsad budget visste vi inte om vi skulle ha råd. Så Otimos erbjudande kom som en skänk från ovan, säger Helene Törnqvist.

– Vi vill uppmuntra alla företag som sitter på gammalt kontorsmaterial att kontakta närmaste förskola, kanske de vill ärva, då kommer det i alla fall till användning, avslutar Sara Cak.